×

Araklı'da 100 Koyun Zehirlendi..! Büyük Zarardan Kıl Payı Dönüldü

  • 21.04.2024 11:31
  • Güncel
Araklı'da Milli Servet Yok oluyordu
Araklı'da 100 Koyun Zehirlendi..! Büyük Zarardan Kıl Payı Dönüldü


Araklı'da Fındık Bahçesinde otlayan Koyun sürüsü arazıye vurulan Tarım ilacındam zehirlendi 

Edinilen Bilgiye göre; Araklı'da Çobanlık yapan Semih Hancı'ya ait koyun sürüsü geçtikleri bir fındıklık arazide, Ot bitmemesi için vurulan Tarım ilacının etkisiyle zehirlendi. 100 den fazla koyunun can çekişmeye başladığını gören sürü sahibi durumdan şüphelenerek hemen konuyu Veterinerhekime iletti. 

VETERİNER HEKİM MİLLİ SERVETİ KURTARDI 

İlçede Veterinerhekim olan alanında uzman Gökhan Kanlı, koyun sürüsüne ulaşıp durum değerlendirmesi yaptı. Hayvanların zirai ilaçdna zehirlendiğine tanı koyan Veteriner Kanlı, hızlı birşekilde tedaviye başladı. 

100'den fazla koyuna acil müdahale edilirken tek bir ziyaat bile vermeden tamamı kurtarıldı. Ancak bir hafta kadar zamandan beri sürü sahibi ve Veteriner Hekim sabah akşam hayvanlara birebir tedavi uyguladılar. 

SÜRÜ SAHİBİ TEŞEKKÜR EDIYOR, HEMDE UYARİYOR 

Tanesi 12-13 bin liradan 1 milyondan fazla değerde zarardan kurtardığını ifade eden Semih Hancı "Zararım cok büyük olacaktı, 100 den fazla koyunumuzu kaybetmek bizim yıkacaktı. Sağolsun veteriner hekim Gökhan bey bize çok büyük destek oldular. 15-20 bin lira ilaç masrafi ettik ancak bunada şükürler olsun." Dedi 

ÇOBAN UYARIDA BULUNDU 

Ancak fındık bahçelerine böyle erken tarihlerde yabani ot ilacı vuran insanları uyaruyoruz. Lütfen bu kadar erken tarihte bu ilacı atmayın. Yoldan geçerken bir hayvan yese zehirlenebiliyor. Nisan ayında tüm sürüler yaylalara çıkacak. Ozaman vurabilirler. Fındık ayı Agustos'da ozamana kadar çok zaman var. Lütfen bu hayvanları ve bizleri düşünün" dedi.

Yorumlar 0

Yorum Yapabilmek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorum bulunamadı. Bu habere ilk yorumu siz yapın.

Başka haber bulunmuyor!

SİTE MENÜ