×

Terzioğlu Araklı'da O soruna dikkat çekti

  • 01.02.2024 20:43
  • Güncel
Gurbetteki Araklı sevdalısı, ilçemizin daha iyi olmasını arzu eden değerlerimizden Adil Terzioğlu'nun dikkat çeken Araklı paylaşım yazısı.
Terzioğlu Araklı'da O soruna dikkat çekti

ARAKLI'NIN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN

1.  Devlet Karayolları hizmet alanında olduğunu düşündüğüm ilçenin merkezindeki ana cadde üzerinde 
bulunan ve kusurlu olduğu açıkça görülen yaya geçişinin yeniden düzenlenmesinin önündeki engel nedir?"

Sorusundaki örnekle başlayacak olursam gözlemlerime dayanarak edindiğim intibayı paylaşmak isterim.

İlçede yaşayan halkımız, yöneticilere,  bireysel taleplerinin gerçekleştirilmesinde  gösterdikleri ısrarı; ortak hizmetlerde, çoğunluğu etkileyen eksikliklerin giderilmesinde, ortak akılla hareket edil(e)meyişi sebebiyle ortaya çıkan hataların düzeltilmesi  gibi kentin insan yaşam kalitesini arttıracak taleplerde müşterek hareket ederek göstermeyişi sorun olarak ortaya çıkarken buna bir de sivil toplum örgütlerinin eksikliği ya da mevcutların  gerekli refleksleri göstermeyişi, hizmet sağlayanların kendilerinin yaptıklarının doğru olduğu ya da yeterli olduğu algısıyla hareket ederek gerçek sorunların görülemediği ve bu sebeple de  işlerin ağırdan alındığı, ötelendiği sonucuna varıyorum.

 Araklı halkının hizmeti isteme şekliyle! doğru orantılı  olarak hizmet sunanlardan muamele gördüğünü gözlemliyorum. Bana göre sorunların kalıcı ve akılcı çözümlere kavuşturulması için halkın hizmet sağlayıcılardan ,böyle davranmayan insanlarımız müstesna, bireysel taleplerinin gerçekleşmesini önceleyen anlayıştan kurtulmaları gerektiğine inanıyorum.

Buradan yerel habercilik yapan kıymetli basın mensuplarına çağrı yapmak istiyorum.
 İnsan sürekli sıradanlaşmış yaşadığı ortamın zaaflarını göremeyebilir ,bazı şeyleri ıskalayabilir .
 Zaman zaman yöreyi ve insanımızı tanıyan Araklıya dışarıdan bakıldığında neler ? nasıl ? görünüyor  sorusuyla , bu yönde söyleşiler yapıp paylaşmanız kıymetli olabilir.

Saygılarımla

Adil Terzioğlu

Yorumlar 0

Yorum Yapabilmek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorum bulunamadı. Bu habere ilk yorumu siz yapın.

Başka haber bulunmuyor!

SİTE MENÜ