×

Araklı'yı Bekleyen Tehlikeye Dikkat Çekti! Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Terzioğlu'ndan Önemli Çağrı;

  • 04.04.2024 22:13
  • Güncel
Araklı'yı bekleyen Tehlike
Araklı'yı Bekleyen Tehlikeye Dikkat Çekti! Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı  Terzioğlu'ndan Önemli Çağrı;

ARAKLI'DA BU KONUYA DAHA NE KADAR DUYARSIZ KALINACAK 
 
Araklı'nın bilinip görmezden gelinen , kötü alışkanlıklar ve bağımlılık sorununa dair projesi olan var mı ?

"Gençlerimizi Kaybediyoruz"
  
Memleketim Araklı'da bulunduğum  süreç içerisinde Yeşilaycı olarak ,özellikle uyuşturucu  bağımlılığının yaygın olduğu ancak ! ailelerin vakaları  ,kimselerce bilinmemesi olumsuz anılmamak icin saklamaya çalıştığını  tedavi yollarını araştırmadığını üzülerek  gözlemledim. 

Bağımlılıkla mücadelede toplum bilinci oluşturma misyonu olan yeşilay'ın faaliyetleri  ilçemizde eğitim kurumlarında Yeşilay haftası kutlamalarıyla sınırlı kalmamalı.
 
Özellikle Ortaokul ve Lise seviyesindeki Öğrencilere yılın farklı zamanlarında seminerler verilmesi bunlarla ilgili Yeşilay il şubesi ile işbirliği yapılması kaçınılmazdır .

Çocuk yaşlara kadar inen sanal bahis  ve uyuşturucu madde kullanımı ,teknoloji bağımlılığı ülkemiz genelinde olduğu gibi ,
Trabzon Barosu ve Emniyet Müdürlüğü verilerine göre İlçemizdede  
seferberlik ilan edilip mücadele başlatılması,  gereken boyutlara ulaşmıştır.

 Öte yandan,Anne ve babaların ailenin de bilinçlendirilmesi yanı sıra yerel yönetimlerin gençleri kötü arkadaş ve alışkanlık edinmemesi için yapacakları sportif kültürel sanatsal etkinlikler bunların fiziki altyapılarının tesis edilmesi , özellikle gençlere çalışacakları iş alanları oluşturmaları istihdamı yaygınlaştıracak yatırımlar yapılması bataklığın kurutulması bakımından da ayrıca önem taşımaktadır .

Genç dinamik nüfusu bakımından adeta uyuşturucu ticareti yapanların gözdesi haline gelen Araklı'da mücadele sadece Emniyet güçlerine bırakılmamalı.
 
Ülkemizde 39 u İstanbul ilçelerinde 81 i diğer illerimizde olmak üzere toplam 120 Yeşilay Şubesi 107 Yedam Merkezi  bulunmaktadır.
 
Araklı Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın girişimleriyle İlçemizde toplum bilinci oluşturmak ve halkımıza danışmanlık hizmeti vermek üzere Yeşilay Danışma Merkezi (yedam) geç kalınmadan kurulmalıdır.
 
Araklı Belediye Başkanımız sayın Coşkun Çebi beyin Dr olması sebebiyle konuya duyarlı olacağı inancım var. 

Saygılarımla 
Adil Terzioğlu

İstanbul Avcılar Yeşilay Şubesi Başkan Yrd. Adil Terzioğlu 
İlçemizi bekleyen tehlikeye dikkat çekti .

Yorumlar 0

Yorum Yapabilmek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorum bulunamadı. Bu habere ilk yorumu siz yapın.

Başka haber bulunmuyor!

SİTE MENÜ