×

Karadeniz ve Dünya'da kadınlar ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi

  • 08.03.2024 16:22
  • Güncel
Av. Emine Hilal Terzioğlu günün anlam ve önemine dikkat çekti
Karadeniz ve Dünya'da kadınlar ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi

Bağımsız Araklı Belediye Meclis Üyesi Adayı Av. Emine Hilal Terzioğlu 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla sıradışı bir analizle günün anlamına dikkat çekti

 

"Karadeniz kadını, ağır yük taşımanın faturasını bel kaymasında dünya istatistiklerine girerek ödüyor. 

Dünyada bel kayması kadınlarda erkeklere oranla 4 kat fazla görülürken, Karadeniz'de özel olarak kadınlarda erkeklere oranla 7 kat fazla görülüyor.Yani Karadeniz'de her bir kadına karşılık yedi kadında bu hastalık gözlemleniyor. 

8 Mart emekçi kadınlar günü yalnızca SGK açılışını yapmış ve iş kanununa tabi olmuş kadın çalışan günü olarak yorumlanmamalıdır
 

Karadeniz kadınının gerek kırsaldaki fiziki eforunu ya da evi çekip çevirmesini de yalnızca 8 Mart günü izaha  ve anmaya yetmeyecektir.

 

Filistin'e,Suriye'ye ve nice mecralarda bombalar yağarken çocuğuna bunun oyun olduğuna ikna etmeye çalışan kadın bugün senin günün, aileni sırtlanıp Çin ajanlarından köşe bucak kaçan Uygur kadını bugün senin günün, Avrupa'da her türlü başörtü baskılarına rağmen dimdik yürüyen kadın bugün senin günün ve ayağında topuk dikeni belinde kayması olduğu halde ruhu bile duymayan çivi gibi olan Karadeniz kadını bugün senin günün. 

 

Günümüz kutlu olsun! Yapılan fedakarlıklarının göz ardı edilmediği, el üstünde tutulduğun günlerin olsun."

Av.Emine Hilal TERZİOĞLU
Bağımsız Araklı Belediyesi Meclis Üyesi Adayı

Yorumlar 0

Yorum Yapabilmek için kullanıcı girişi yapmanız gerekmektedir.

Yorum bulunamadı. Bu habere ilk yorumu siz yapın.

Başka haber bulunmuyor!

SİTE MENÜ